Nyolcadik szezonunkat kezdtük meg idén, mondhatni: repül az idő! Mostanra már kialakultak a főbb rutinok, mikor kell kezdeni a metszést, mennyit kell(ene) haladni naponta, hogy kész legyünk, mit kell elintézni birtok szinten,...
Blog
2022. október 28.
Vagy öregszem, vagy már nem akarok feltétlenül mindig mindent elmesélni, de jó régen készült friss bejegyzés az oldalon. Nem mintha nem lett volna az elmúlt bő egy évben rögzíteni való – sőt kis birtokunk hullámvasút-szerű...
2022. február 14.
Hová tűnt az Avas régmúlt dicsősége? Történelmi elmélkedések egy laikus szemével Habár a miskolci Avas története bőven rejt izgalmakat a XX. században is, klasszikus értelemben vett borászati funkcióját már az 1800-as évek...
2021. november 2.
Focipéldával élve, hosszabbítás után 5-3 ide. Valami ilyesmi volt az idei szezon, egy fordulatokban gazdag évjárat, ahol nem volt időnk unatkozni, és végül összességében több jó dolog történt velünk, mint rossz. Kezdjük talán a...
2021. április 23.
Izgalmas hónapok vannak mögöttünk és az elmúlt évek legvontatottabb tavasza zajlik éppen. Visszaolvasva a jegyzeteimet, 2017-ben kb. egy hónappal hamarabb fakadt a szőlő, mint idén, ez egészen elképesztő különbség. A...
2020. október 16.
Túl vagyunk egy újabb szüreten és annak ellenére, hogy sok még a tennivaló a pincében, jóleső büszkeséggel gondolhatunk vissza a 2020-as évre. Érdekes volt látni, hogy hogyan alakult ki szinte az utolsó pillanatra a 2016-os...
2020. július 23.
A Kárpát-medence malmai lassan őrölnek, de azért halad az a munka! Mintegy 9 hónappal a szőlőtelepítési pályázatom elutasítására beadott kifogásom után megérkezett a válasz, melyben helyben hagyták a panaszom és elfogadták az...
2020. március 22.
A relativitás, mint fogalom gyakran eszembe jutott az elmúlt hónapokban annak kapcsán, hogy az ember hajlamos különféle problémáit sorscsapásként megélni, egészen addig, amíg nem következik be egy még váratlanabb és nehezebb...
2019. szeptember 3.
A vén-hegyi telepítési pályázatomról változatlanul semmi hír, várakozunk továbbra is türelemmel. Időközben a terület gépi kaszálása és kézi kapálása zajlik, szüret előtt sikerült befejezni a nagy részét, már csak az erősebb...