Kékfrankos Rozé (2018)

Leírás

Hazánk egyik, ha nem a legjobb rozébort adó fajtája a kékfrankos. A fajta jó fűszerezettsége, leginkább meggyre, cseresznyére, szamócára emlékeztető jegyei és egy rozénál elengedhetetlen savai teszik a rozékészítés egyik fő alapanyagává. A borvidék hűvösebb klímája kedvez a rozéborok készítésének.

Analitika

Szüret időpontja: 2018.09.20.
Alkohol: 13,59%
Titrálható sav: 7,4 g/l
Maradék cukor: 1,4 g/l
Cukormentes extrakt: 18,6 g/l
Palackszám: 650
Tőketerhelés: 2,0 kg/tőke
Termőhely: Mezőkövesd/Pazsag
Talaj: lejtőüledék

Évjárat (2018)

A 3. évjáratra eljutottunk odáig, hogy szakítva a rozé hazai konvencióival teljes érettségű alapanyagból készítettük a 18-as rozét. A tételben 6 órás héjon áztatás után – köszönhetően az évjáratban kialakult vastag héjaknak melyet az ökológiai művelés tovább erősített – egészen mély, silleres színvilág alakult ki. A bor ezt követően fahordókban erjedt, majd tartályban érett finomseprő felkeverése mellett. A végeredmény egy illatában inkább málnás rozé lett, mely ízben komoly érettséget, rétegezettséget és potenciált mutat már-már silleres jegyekkel.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0