Bor – Kékfrankos – 2017

Analitika a kép alatt!

Kékfrankos

A Kárpát-medence első számú kék szőlője, mind termőterületének nagysága, mind jelentősége miatt. Kedveltsége az utóbbi időben dinamikusan nő, elsősorban jó fűszeressége és könnyen felismerhető aromatikája miatt. Legjellemzőbb formájában a szilvás, meggyes karaktere kerül előtérbe. Fanyarságát teljes érettségben történő szürettel és érleléssel szelídíthetjük meg. Komoly beltartalommal is bírhat, de arányos, könnyed, gyümölcsös bor is készíthető belőle.

A 2017-es évjárat:
Az október elején szüretelt szőlő a termőhelyre jellemző könnyed, gyümölcsös gasztrobor készítését tette lehetővé. Nyitott kádas erjesztésse készült, majd másodtöltésű 300 literes Kádár hordókban 5 hónapot töltött, majd további 7 hónapig acéltartályban fejlődött. Az évjáratra jellemző visszafogott színanyag, a 16-osnál még könnyedebb test jellemzi. Ezzel egyensúlyt tart az alacsony alkohol és az érintésnyi fa, amit intenzív meggyes gyümölcsösség kísér. Egy könnyen fogyasztható nyári vörösbor, északias stílusban. Ételek mellett mutatja meg igazán szépségét, kacsamellhez, gyümölcsös mártások, olaszos tészták mellett érdemes kipróbálni.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás