Analitika a kép alatt!

Kékfrankos

A Kárpát-medence első számú kék szőlője, mind termőterületének nagysága, mind jelentősége miatt. Kedveltsége az utóbbi időben dinamikusan nő, elsősorban jó fűszeressége és könnyen felismerhető aromatikája miatt. Legjellemzőbb formájában a szilvás, meggyes karaktere kerül előtérbe. Fanyarságát teljes érettségben történő szürettel és érleléssel szelídíthetjük meg. Komoly beltartalommal is bírhat, de arányos, könnyed, gyümölcsös bor is készíthető belőle.

A 2016-os évjárat:
Az évjáratban az augusztus a sokéves átlagnál hűvösebb időt hozott, amit az aránylag meleg szeptember eleje sem tudott kompenzálni. Az október közepén szüretelt szőlő könnyed, gyümölcsös gasztrobor készítését tette lehetővé. Mindössze 2 hónapot töltött a közepes pörkölésű 300 literes Kádár hordókban, majd további 7 hónapig acéltartályban fejlődött. Eleganciája a könnyed testtel egyensúlyt tartó alacsony alkoholból és az érintésnyi fából ered, amit intenzív gyümölcsösség kísér végig. Nem tipikus hazai vörösbor, a finomságok kedvelőinek figyelmébe ajánlom. Elsősorban ételek mellett mutatja meg szépségét, kacsamellhez, gyümölcsös mártások, olaszos tészták mellett érdemes kipróbálni.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás