Bor – Zengő – 2020

Analitika a kép alatt!

Zengő

Hasonlóan a Zenithez magyar nemesítés, szülei a Bouvier és az Ezerjó. A bogyók héja meglehetősen vastag és magas csersav tartalmú, amire a feldolgozásnál figyelemmel kell lenni. A Zenithez hasonlóan jól cukrosodik, de vele ellentétben szépen megőrzi a savait még szeptember második felében is. Ez a tulajdonsága teszi alkalmassá megfelelő évjáratokban természetes édes bor készítésére is. Gondos feldolgozás mellett borán gyakran érezhető egy kandírozott narancshéjra emlékeztető illatjegy.

A 2020-as évjárat:
A magas cukorképző Zengőt botritisztől mentesen a szokásoknak megfelelően kiemelkedő cukortartalommal szedtük. A korábbi évekhez képest lágyabb savakkal bír, amit kiegészít a zöldteára emlékeztető zengősen vagány csersavasság. Lassú erjedés végén 33 gr/l természetes maradék cukor mellett állapodott meg, így idén félédes lett, de az alacsonyabb savaknak hála, hasonló érzetet kelt, mint a korábbi évjáratok. Szép egyensúlyt mutat a maradék cukor a savakkal és bepillantást enged egy kevésbé ismert magyar fajta kitűnő adottságaiba. Túrós, barackos, narancsos desszerteket emelhet más magasságokba az étkezések során, a keleti konyha szerelmesei is tehetnek vele egy próbát.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás