Verjus (2025)

Leírás

A verjus (ejtsd: verzsü) (zöld lé, egresvíz) évszázadokkal korábban a citromlé és az ecet térhódítása előtt általánosan elfogadott konyhai alapanyag volt. A francia szakácskönyvekben a XVIII. századig a receptek több, mint felében alapanyagként szerepel. Alkoholmentes szőlőlé, mely a korai szüretnek köszönhetően citromlére emlékeztető savasságú, ám már egy kis cukor jelenléte is érzékelhető. Frissítő italokhoz, natúr fröccshöz, limonádéhoz, szörpök kiegészítáéséhez remekül használható. Saláták dresszingjéhez, öntetek készítéséhez, vagy egy párolt hal főzőlevébe is ideális. Felbontás után hűtőben tárolandó, rövid időn belül érdemes elfogyasztani.

Analitika

Rizlingszilváni szüret július második felében, mely a bio művelésnek hála ebben a szüreti időpontban is biztonságosan feldolgozható volt. Kellemes szőlős illatú. A negyedik évjáratunk, de az első olyan palackszám, hogy a webshopba is jusson, ne csak éttermekbe.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0