Furmint

Leírás

A Furmint közép-európai fajta, elsősorban Magyarországon, azon belül is a tokaji borvidéken jellemző. Emellett a korábbi évszázadokban hazánk teljes területén ismert és termesztett szőlőfajta volt. A filoxéra-vész után az 1900-as évek elején a bükkaljai területek fő fajtája volt az Olaszrizling és a Hárslevelű mellett. Kitűnően közvetíti a karakteres termőhelyeket, legszebb borait többnyire vulkanikus alapokon produkálja. Hosszú érési idejű fajta, magas terhelésben azonban gyenge minőséget produkál. Magas tannint és masszív savakat produkál, így körültekintően kell feldolgozni és mindenképp igényli a hosszabb érlelést. A bogácsi Vén-hegy dűlő Édes oldal aldűlőjében telepítettünk 1 hektáros ültetvényt 2019-ben, ahol 220-230 méteres tengerszint feletti magasságon déli kitettségben 15%-os lejtőn termesztjük. A cél alapvetően termőhelyi karaktert közvetítő dűlő száraz Furmint borok készítése.

Furmint - adatlap

Település: Bogács
Dűlő: Vén-hegy dűlő/Édes oldal
Telepítés: 2019
Méret: 1,0 ha
Magasság: 220-230 m
Művelésmód: középmagas kordon
Terhelés: 50 mázsa/ha 2,45*0,9 térálláson
Altalaj: riolittufa, dácit

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0