Kékfrankos (2016)

Leírás

A Kárpát-medence első számú kék szőlője, mind termőterületének nagysága, mind jelentősége miatt. Kedveltsége az utóbbi időben dinamikusan nő, elsősorban jó fűszeressége és könnyen felismerhető aromatikája miatt. Legjellemzőbb formájában a szilvás, meggyes karaktere kerül előtérbe. Fanyarságát teljes érettségben történő szürettel és érleléssel szelídíthetjük meg. Komoly beltartalommal is bírhat, de arányos, könnyed, gyümölcsös bor is készíthető belőle.

Analitika

Szüret időpontja: 2016.10.14.
Alkohol: 11,42 %
Titrálható sav: 6,4 g/l
Maradék cukor: 0,7 g/l
Cukormentes extrakt: 24,0 g/l
Palackszám: 1042
Tőketerhelés: 2,0 kg/tőke
Termőhely: Mezőkövesd/Dollár-hegy
Talaj: lejtőüledék

Évjárat (2016)

Az évjáratban az augusztus a sokéves átlagnál hűvösebb időt hozott, amit az aránylag meleg szeptember eleje sem tudott kompenzálni. Az október közepén szüretelt szőlő könnyed, gyümölcsös gasztrobor készítését tette lehetővé. Mindössze 2 hónapot töltött a közepes pörkölésű 300 literes Kádár hordókban, majd további 7 hónapig acéltartályban fejlődött. Eleganciája a könnyed testtel egyensúlyt tartó alacsony alkoholból és az érintésnyi fából ered, amit intenzív gyümölcsösség kísér végig. Nem tipikus hazai vörösbor, a finomságok kedvelőinek figyelmébe ajánlom. Elsősorban ételek mellett mutatja meg szépségét, kacsamellhez, gyümölcsös mártások, olaszos tészták mellett érdemes kipróbálni.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0