II. Bükki boros hétvégék

Előzmények:

Közel 15 év bortúra-tapasztalattal 2018-ban elérkezett az idő, hogy saját vidékem bemutatására is sort kerítsek. Olyan hétvégi program szervezése a célom, amely gasztronómiai és turisztikai élményeken keresztül képes bemutatni szűkebb pátriám, Bükkalja szépségeit, pince- és kőkultúráját, egyéb rejtett kincseit. Borvidékünk évtizedeken keresztül „szunnyadó erő” volt, de néhány éve pozitív folyamatok indultak el, így ma már vannak látogatható és megismerésre érdemes boros szereplők, megismerésre váró kitűnő borok. A hétvégén személyesen jelen vagyok, így a felmerülő igényeket igyekszem úgy kielégíteni, hogy mindenki élményekkel tele távozhasson, hogy a túra olyan legyen, amilyenen magam is szívesen részt vennék.

Időpontok:
1. túra – március 22-24. (péntek – vasárnap, 2 éjszaka)
2. túra – március 29-31. (péntek – vasárnap, 2 éjszaka)

Ha ettől eltérő időpontra volna igény, kérem, egyeztessünk!

Létszám:
A hétvégék minimum 8 fővel (felnőtt) kerülnek megrendezésre, maximális létszám 16 fő.

Szállás:
Bogácson, 2 fős (gyermekeknek pótágyazható) saját WC-s, fürdőszobás, konyhás apartmanokban. A szállásokon ingyenes wifi és parkolási lehetőség van, valamint mindkét napra reggelit is biztosítunk.

www.muskatliapartman.hu

Program

Péntek

– 19 órától 5 fogásos borvacsora a cserépváraljai Cserépvár étteremben Tóth Mihály ételeivel Hajdu Roland bükki boraival. Hajdu Roland 2015-ben indította önálló borászati vállalkozását, alapító tagja a borvidékért dolgozó Szövetség a Bükki Borvidékért közösségnek. Az este folyamán szó lesz a borvidék múltjáról és jelenéről, a környék geológiai adottságairól, a kóstolt szőlőfajtákról és sok minden más érdekességről. A vacsora mellé vizet, üdítőt és kávét is kínálunk. A szállítást a helyszínre és vissza a szervezők biztosítják.

www.hajduroland.hu

Szombat

– Reggeli a szálláson megbeszélt időpontban
– 9 órától saját autós kirándulás Cserépfaluba, ahol a település és környéke látnivalóit tekinthetjük meg (ősember-barlang, barlanglakások, panorámás helyszínek, stb…/ a programra javaslatot teszünk, de módosítható). A túrázás mennyiségét megegyezés szerint alakítjuk ki, ajánlott öltözék az időjárási és túraviszonyoknak megfelelően.

– 12 órától a Roszkos Szőlőbirtok és Pincészet Berezdi Borteraszán 3 tételes borkóstoló. A pince névadó szőlész-borásza Roszkos Mihály, alapító tagja a Szövetség a Bükki Borvidékért közösségnek. A borkóstoló mellett bőséges helyi kézműves sajtkóstolót tartunk, különféle érlelésű kecske- és tehénsajtokkal, pékáruval, zöldségekkel.

www.roszkospince.hu
www.terroirbukk.hu

– Rövid bogácsi pincelátogatás (opcionális) követően a Muskátli Apartman közösségi termében egy tál forró gulyáslevessel alapozzuk meg a záró estét. Ezt követően mártogatósok és hidegtál jellegű falatok kíséretében 7 tételes bükki borvidéki palackos borsort kóstolhatunk meg a hétvége során még nem kóstolt borászok boraiból.

Vasárnap

Reggeli a szálláson megbeszélt időpontban, hazautazás

Árak, foglalás, egyebek:
A hétvége részvételi díja 36.000,-Ft/fő felnőtteknek, 20.000,-Ft gyermekeknek. A díjak az ÁFA-t tartalmazzák.
A foglalás 10.000,-Ft foglaló átutalásával együtt érvényes, az utalás adatairól mindenkit külön értesítünk, amennyiben a hétvégéhez szükséges létszámot elértük. A fennmaradó összeg kifizetése a csupán a helyszínen esedékes. A foglalásról e-mailben adunk visszajelzést, illetve – igény esetén – ajándékkártyát is kiállítunk a megrendelő által kért adatokkal.

A hétvége szervezője a Hiteltervező Kft., képviselője Hajdu Roland (www.hajduroland.hu).

Elérhetőségek:
email: bukkiborok@hajduroland.hu,
tel.: +36/70-379-2472,
FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012454142579

Kedvcsináló:

Események