Analitika a kép alatt!

Kékfrankos Rozé

Hazánk egyik, ha nem a legjobb rozébort adó fajtája a kékfrankos. A fajta jó fűszerezettsége, leginkább meggyre, cseresznyére, szamócára emlékeztető jegyei és egy rozénál elengedhetetlen savai teszik a rozékészítés egyik fő alapanyagává. A borvidék hűvösebb klímája kedvez a rozéborok készítésének.

A 2017-es évjárat:
Az évjáratnak köszönhetően megfelelő érettségben szüretelhettük a rozé alapanyagát, mely tartályban erjedt és érlelődött 4 hónapig. A rövid héjon áztatásnak és a termőhelyi adottságoknak megfelelően világos tónusú. Illatában és ízében is érett karaktert mutat, aromáiban visszaköszönnek a szamócás jegyek, de nem billen át az “egyenrozék” világába. Egyedi karakterű rozé, de ha a helyzet úgy hozza, némi szóda társaságától sem jön zavarba. Balzsamecetes salátákhoz, grillezés mellé vagy aperitifként is megállja a helyét.

Eredmények

A XXII. Bükki borvidéki borverseny (2018) aranyérmes bora, a verseny legjobb rozéjának különdíja